freshprincess.blogg.se

Exchange student in the USA 15/16

Krock

Kategori: Utbytesår 15/16

Skrev detta på svenska för det var enklare att utrycka mig.

I wrote this in Swedish because it was easier to express myself. 

Idag ägnade jag en stund till att fundera på barn aga. Vi hade en polis på besök i min forensic sience klass och han så halvt på skämt och halvt på allvar att aga i skolan skulle kanske vara bra ibland. Det är förbjudet för lärare att slå elever såklart men fick berättat för mig att om någon "stor" (inte att du pratar eller är stökig i klassen) incident händer kan rektorn ringa hem och fråga om föräldrarnas tillåtelse att "smiska" dig. Min lärare hade aldrig hört att det hänt, men de var ju en "fun" fact. 

Jag som aldrig blivit slagen eller något ens liknande hemma tycker det här är helt upp och ner. Om någon lärare skulle slå mig skulle det inte bara vara emot svensk lag utan också FNs barnkonvention. 

Jag säger inte emot att det kan vara effektivt ibland och faktiskt ibland vara en stark markering för bra och dåligt, för jag vet inte. Men jag ser ett slag eller örfil i vilken situation som helst som samma sak, för mig är det ju misshandel.  

Det går ju helt emot hur jag skulle någonsin tänka i någon situation. Barn kan ju vara riktiga snorungar men att slå de? Det är så orimligt för mig. Detta var en riktigt kultur krock.

Självklar slår inte alla sina barn i Texas, och jag känner folk som fått en örfil hemma i Sverige ibland också men inställning till att de kanske skulle va accepterat gjorde kaos i mina tankar. Han och jag har helt annorlunda åsikter.

Polisen sa att med så många dumma människor de finns just nu kanske de vore bra. Jag var tvungen och fråga. - Så om våra föräldrar blev slagna när de växte upp verkande ju inte fungera eftersom det har uppfostrat våran generation (som tydligen ska vara dum). Jag tror inte riktigt han förstod men jag menade, men var tvungen att ifrågasätta lite. Jag försöker förstå men ibland går jag runt med fantasi sensrium där jag argumentera med allt och alla...

The full moon this morning.